Paavo Järvi viib Cincinnatisse huvitavaid kavasid

uudised.err.ee
Priit Kuusk
01.05.2010 17:08

Dirigent Paavo Järvi, kes on loobumas Cincinnati Sümfooniaorkestri muusikadirektori ametist, viib sinna järjekordselt väga huvitavaid kavasid.

Märtsikuul kõlasid Cincinnatis haruldustena tänapäeva kuulsa prantsuse klassiku Henri Dutilleux’ Esimene sümfoonia, enne seda varalahkunud viinlase Hans Rott’i ainsaks jäänud Esimene sümfoonia ning 20. sajandi tippheliloojate Raveli, Bartóki, Messiaeni või Lutosławski suurepärased oopused.

Paavo Järvi on juhatanud ka Cincinnatis mitte kunagi varem esitatud muusikat, alates ametisseastumisest 2001. aastal viinud orkestri suurtele kontserdireisidele, avardanud igal hooajal selle repertuaari, toonud kuulsaid soliste, plaadistanud ning saanud oma töö eest rea rahvusvahelisi tunnustusi.

Kui 6. ja 8. mai kontserdid juurde arvata, on Paavo ainuüksi sellel aastal dirigeerinud Cincinnati Sümfooniaorkestri eest harukordselt juba kokku 24 kontserti(!). Praegu on ta eriti rohkesti juhatanud prantsuse, aga ka vene muusikat.

23.- 25. aprillil kõlas Music Hallis tema juhatusel omalaadne Itaalia kava: Hector Berliozi avamäng "Rooma karneval", Berliozi sümfoonia "Harold Itaalias" ja tema avamäng "Benvenuto Cellini", lõpetuseks itaalia helilooja Ottorino Respighi sümfooniline poeem "Rooma piiniad".

6. ja 8. mail dirigeerib Paavo Järvi Cincinnatis Tšaikovski Esimest klaverikontserti ja Richard Wagneri ooperite sümfoonilisi pilte. Solistiks tuleb Gruusiast pärit Aleksander Toradze, Wagnerilt kõlab neli orkestristseeni ooperitetraloogiast "Nibelungide sõrmus".

Paavo Järvi avab ka Cincinnati Sümfooniaorkestri uue hooaja Richard Straussi kavaga septembris, solistiks Kathleen Battle, ning juhatab seal ka enne jõule.

Comments

Popular Posts