Oistrakh Festival 2008


July 29, 2008

Lauljanna ja pianist Aleksandra Lubtšanski sooviks Pärnus tulevikuski esineda.

Esinejad naudivad Oistrahhi-festivali 29.07.2008



Saksamaal elav venelannast lauljanna Aleksandra Lubtšanski kiidab Pärnut ja festivali korraldust ning loodab siin tulevikuski esineda.
Lubtšanski peatus Pärnus viibitud kolme päeva jooksul sanatooriumis Tervis nagu paljud teisedki festivali esinejad.
Soojale ilmale vaatamata tuleb Ljubtšanski kokkusaamisele, popp must tikandiga mantel seljas. Ja must kleit ning mustad sukkpüksid. “Mulle meeldib must värv, see nagu kaitseb,” põhjendab ta.
Ljubtšanski kuulub nende muusikute hulka, kes suudab end silmapaistvalt realiseerida mitmel alal. Nii on ta suurepärane sopran, aga astub üles pianistinagi.
“Minu unistus on anda välja heliplaat, kus laulan ja mängin klaverit, aga mitte nii, et ma iseennast klaveril saadan,” ütles Ljubtšanski.
Lauljanna on palju esinenud väikestes Saksa teatrites ja talle on tuttav poliitikute soov majandusprobleeme kultuuri arvelt lahendada.
Ljubtšanski on Neeme ja Paavo Järviga vesteldes kuulnud Oistrahhi-festivali rahamurest ja on veendunud, et muusikaüritust ei tohiks mingil juhul kaduda lasta. “Olete teinud suurepärase festivali ja seda lõpetada oleks suur viga,” arvas ta.
Pärnusse jääks lauljanna meelsasti pikemaks, kui uued tegemised ees ei ootaks.
“Mulle meeldib siin väga, on rahulik ja vaikne,” kiitis lauljanna. “Ja toidud on lihtsad, aga väga maitsvad.”
Pärnus meeldis lauljannale seepärastki, et siin tutvus ta lähemalt Järvidega. “Muidugi teadsin Neeme Järvit, teada teatakse ju kogu maailmas, Venemaal ja Saksamaal armastatakse teda väga. Aga nüüd nägin, kui imetlusväärne pere see on, kuidas nad omavahel suhtlevad,” rääkis Ljubtšanski.
Oistrahhi festivali lõppkontsert on täna õhtul.

Comments

Popular Posts