Muusikamaailm

Sirp
Priit Kuusk
20.12.2012

Paavo Järvi sisukas aastalõpp
Novembri algusest kuni oma juubelisünnipäevani 30. XII juhatab kolme orkestri peadirigent Paavo Järvi 19 kontserti, esinemispaikadeks Berliini Filharmoonia ja Kassel (DSO Berlini ees, ainus külalisesinemine), oma Pariisi orkestriga ka turnee (Freiburg, Hannover, Hamburg, Köln, Luzern, Bern, Zürich, Genf), siis Essen, taas Köln. 24. XI anti talle Hindemithi auhind meistri sünnilinnas Hanaus. Nii see kui Saksa-Šveitsi reis leidsid tähelepanu meedias, temast kirjutatakse üldse palju. Kavades klassikud Mozartist Debussy, Stravinski, Dutilleux’ ja Šostakovitšini, Karol Beffa esiettekanne, Deutsche Kammerphilharmonie’ga viis ta 8. ja 9. XII Viini kontserdimajja Schumanni sümfooniad, Frankfurdis oli kavas koguni kaks Hindemithi teost. Järvil olid taas parimad solistid: Janine Jansen, Christian Tetzlaff, Hilary Hahn, Andreas Haefliger, Antoine Tamestit. Sünnipäeval juhatab Paavo Järvi ERSOt Pärnus ja uusaastal Tallinnas, solistideks Tanja ja Christian Tetzlaff.
 1.-2. XII juhatas Paavo Järvi Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie kontserte Esseni Filharmoonias ja Kölni Filharmoonia suures saalis: Mozarti balletimuusika ooperile „Idomeneo” ja Viiulikontsert nr 5 (sol Hilary Hahn) ning Šostakovitši Sümfoonia nr 15.
8.-9. XII  Paavo Järvi kontserdid Deutsche Kammerphilharmonie’ga Viini Kontserdimajas, kõik Schumanni sümfooniad, järjestuses: Sümfoonia nr 1 ja nr 4ning Sümfoonia nr 2 ja nr 3.
13.-14. XII mängis Frankfurti Raadio SO lõppeva aasta viimase kava peadirigent Paavo Järvi käe all Alte Operis: Stravinski „Scherzo fantastique”, Hindemithi „Trauermusik” ja „Der Schwanendreher” (mõlem solist Antoine Tamestit), Tšaikovski Sümfoonia nr 1.
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=16786:muusikamaailm&catid=5:muusika&Itemid=12&issue=3422

Comments

Popular Posts