Paavo Järvi viib Saksa orkestri kontserdireisile Jaapanisse

Priit Kuusk
18.11.2010
uudised.err.ee

Dirigent Paavo Järvi alustab täna tema juhitava Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie kontserte Saksamaal, mille järel viib orkestri üheksa kontserdiga turneele Jaapanis.

Täna orkestri kodulinna Bremeni esindussaalis Die Glocke, homme kuulsas Kölni Filharmoonia saalis, annab Deutsche Kammerphilharmonie Bremen oma peadirigendi Paavo Järvi käe all n.ö eelkontserdid enne 23. novembril algavat pikemat kontserdireisi Jaapanis.

Kui Saksamaal mängitakse Beethoveni ja Schumanni kõrval veel ka Paul Hindemithi, siis viis esimest kontserti Jaapanis on valdavalt Ludwig van Beethoveni muusika päralt; vaid nooruke hollandi tippviiuldaja Janine Jansen on kaasas Johannes Brahmsi Viiulikontserdiga. Beethovenist on seal kavas avamäng balletimuusikast "Prometheuse loomine", "Suur fuuga" ning Sümfoonia nr 4 ja Sümfoonia nr 5, vaid Yokohamas ka Schumanni avamäng.

Viie esimese kontserdi paikadeks on 23. – 28. novembril Kita-Kyushu, Tokyo Bunka Kaikan ning Tokyo NHK Festival, Yokohama ja Nagoya.

Alates 1. detsembrist pöörab Deutsche Kammerphilharmonie end Paavo Järvi juhatusel täielikult selle aasta tähtpäevahelilooja Robert Schumanni (1810-1856) muusika lainele. Ühes kavas Schumanni "Overture, Scherzo und Finale" ning Sümfoonia nr 4 ja Sümfoonia nr 1, teises avamäng "Manfred" ning Sümfoonia nr 2 ja Sümfoonia nr 3, mängitakse neljal esimesel detsembripäeval need läbi algul Osaka Izumi Hallis ning seejärel Tokyo Opera City kontserdihallis, kus reis 4. detsembril ka lõpeb.

Niisugused kaunid kavad Euroopa muusika kuldklassikast on Jaapani kontserdikorraldajate tellimus.

Jaapanist tagasi, jääb Paavo Järvi juhatama edasi Saksamaaale: 9. – 11. detsembril on tal kolm kontserti Frankfurti Raadio Sümfooniaorkestri ees.

http://uudised.err.ee/index.php?06219480

Comments

Popular Posts