Järvi festival toob Pärnusse 300 muusikut üle maailma

Pärnu Postimees
Anu Jürisson, kultuuritoimetaja
25.07.2012
Esmaspäeva õhtul kõlas Pärnu kontserdimajas mullu kiidusõnu pälvinud Järvi festivaliorkestri esimene koosmäng ja toimus dirigentide meistrikursuse ava-workshop. Korraga jäi pildile mitu Järvit: dirigent Paavo ja tšellist Teet.Foto: Ants Liigus

Homme algav Järvi suvefestival toob Pärnusse kolm sümfooniaorkestrit, veerandsada dirigenti, 14 kontserti ja 300 muusikut.
Järvi suvefestival on kohtumispaigaks Eesti muusikutele üle maailma, andes võimaluse ja põhjuse koju tulla. „Üks selle festivali peamisi ideid on see, et eesti noored tippmuusikud üle maailma saaksid koos mängida, sellest inspiratsiooni ammutada ja kohtuda välismaa tippmuusikutega,” kirjeldas festivali üks hingi ja kunstiline nõustaja Paavo Järvi.
Teist korda toimuv Järvi suvefestival on välja kasvanud varem Pärnut maailmakaardil hoidnud David Oistrahhi festivalist ja sellega kaasnevalt juba aastaid toimunud Neeme Järvi dirigentide kursusest. Et Oistrahhi festivali enam ei toimu, kannab traditsiooni nüüd Järvide omanimeline festival, mis toob jätkuvalt Pärnusse publiku ette kõrgelennulisi muusikuid nii Eestist kui välismaalt.
Sellel aastal teeb Järvi suvefestivali eriliseks Neeme Järvi 75 aasta juubeli tähistamine, millega seoses avatakse homme kontserdimajas näitus “Neeme Järvi 75”, samuti “Vardo Rumessen 70”, sest maestro ei arvanud ainult oma sünnipäeva eraldi mainimisväärseks. Vaid kontserdimajast on praegu võimalik hankida Neeme Järvi vastvalminud topeltplaati, Rumessen aga astub samal päeval sealsamas üles tasuta klaverikontserdiga. Juubilarid on koos laval festivali lõppkontserdil. Lõppkontserdiks tuleb Pärnus kokku üle-eestiline noorte sümfooniaorkester.
Järvi suvefestival Pärnus
26. juulist 2. augustini
Kontserdid Pärnu kontserdimajas, Ammende villa õuel, Pärnu raekojas ja Eliisabeti kirikus.
Näitused “Neeme Järvi 75” ja “Vardo Rumessen 70” kontserdimajas.

Comments

Popular Posts