Paavo Järvi valmistub Cincinnati orkestriga Jaapani reisiks

17.10.2009 15:05, uudised.err.ee

Cincinnati Sümfooniaorkestri muusikadirektor Paavo Järvi on sügisel olnud Cincinnati publiku ees juba kolme erineva kavaga. Orkester valmistub peatseks kontserdireisiks Jaapanis.

Cincinnati Sümfooniaorkestri (CSO) viimastes kavades mängitakse kodusaalis publikule läbi eelkõige need teosed, mis tulevad ettekandele 26. oktoobril Tokyost algaval Jaapani reisil.

17. septembril kõlasid jaapani kavast Cincinnati Music Hallis Aaron Coplandi Ameerikas väga populaarsed "Fanfare for the Common Man" ja Leonard Bernsteini "Divertimento", samas mängis noor hiina virtuoos Lang Lang Beethoveni II klaverikontserdi ja Bernsteinist kavas veel "Sümfoonilised tantsud" muusikalist "West Side Story" ning avamäng ooperile "Candide".

25.- 27. septembril tegi Paavo Järvi CSO-ga Erkki-Sven Tüüri VII sümfoonia USA esiettekande, ka helilooja oli ise kohal.

2. ja 3. oktoobril dirigeeris Paavo Ameerika Big Five’i hulka kuuluvat Chicago Sümfooniaorkestrit sealses Symphony Center’s. Tal paluti juhatada koguni kaht erinevat kava Bernsteini ja Barberi palade, Bartóki Orkestrikontserdi, Richard Straussi orkestrilauludega (solist Renée Flemingiga) ning "Till Eulenspiegeliga". Ka Frankfurtis tuli Järvil vahepeal (8.- 9. oktoobril) kaks kontserti anda, kus kavas oli ka Johannes Brahmsi "Saksa reekviem".

15.- 17. oktoobril mängib CSO oma peadirigendi käe all kolme teost, mis kõik on Jaapani turnee kavas: Samuel Barberi "Adagio", Jean Sibeliuse Viiulikontsert ning Sergei Rahmaninovi II sümfoonia. Solistiks on kõigi aegade noorimana – 16-aastasena Genua Paganini-konkursi (1999) võitnud jaapanlanna Sayaka Shoji. Jaapanis mängib Sayaka Sibeliust nii Nagoyas kui Tokyos.

Priit Kuusk

Comments

Popular Posts