Dirigent Paavo Järvi võtab Tervises aja maha

Pärnu Postimees
Silja Joon
20.07.2011

Kolmandat päeva Pärnus Tervise sanatooriumis koos tütardega puhkust nautiv dirigent Paavo Järvi käivitab tuleva nädala lõpus Pärnus rahvusvahelise Järvi suvefestivali.

28. juulist 4. augustini toimub suvepealinnas esimest korda rahvusvaheline Järvi suvefestival. Festivali kunstiline nõustaja on Paavo Järvi, kes nimetab Pärnut kodulinnaks ja on rahul, et saab siin enne tiheda kontserdihooaja algust puhata.

Dirigent sõitis Pärnusse Peterburist, kus andis Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie orkestriga kaks kontserti. “Tütred sõitsid Ameerikast neid kontserte kuulama, et siis koos minuga Pärnusse sõita. Minu jaoks on see eriline, sest esimest korda kogu elu jooksul olen üksinda kahe lapsega terve nädala,” seletas ta ja lisas, et astus just pool tundi tagasi välja sanatooriumi Türgi saunast.

“Minu hommikud algavad laste kiljumisega, õhtuti ei taha nad kuidagi magama minna. Päeval sõidame rattaga, ujume meres ja basseinis. Minu lapsed tunnevad mind jälle ära,” rääkis töö tõttu kodunt vahel kuid eemal viibiv dirigent rahulolevalt. Tütardest noorem on neljane ja vanem seitsmene.

Sel ja järgmisel nädalal hakkavad Pärnusse saabuma festivalil osalevad muusikud, sealhulgas Järvide perekonnaliikmed. “Iga paari tunni tagant tuleb mõni Järvi juurde,” naljatles Paavo Järvi.

http://www.parnupostimees.ee/503858/dirigent-paavo-jarvi-votab-tervises-aja-maha/

Comments

Popular Posts