Paavo Järvi: Kui te näeksite, kui läbi võib olla üks dirigent pärast proovi või pärast kontserti. Nii läbimärg, et ühtki kuiva kohta pole.

Pärnu Postimees
Silja Joon, kultuuritoimetuse juht
30.07.2011

Järvi suvefestivali kunstiline juht ning muusikamaailma suurkuju Paavo Järvi märgib, et on uhke selle üle, mis tal Pärnus välismaalastele näidata on.
foto: Ants Liigus

Oma isa Neeme Järvi jälgedes muusikamaailma gigandiks kasvanud Paavo Järvit nimetatakse Saksa ajakirjanduses meie aja üheks põnevamaks dirigendiks.

Varem Jean Sibeliuse kantaatide plaadi eest (firma Virgin Classics) Grammy pälvinud dirigent Paavo Järvi pärjati tänavu maailma nimekaima klassikaauhinnaga “ECHO Klassik 2010”: Phono-Akademie Saksamaal valis Järvi aasta dirigendiks.

Tunnustus tuli Ludwig van Beethoveni sümfooniate 2 ja 6 lindistuste eest koos Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie orkestriga.

Sel nädalal alanud esimest korda Pärnus toimuv Järvi suvefestival on välja kasvanud juba aastaid edukalt peetud Neeme Järvi dirigentide kursustest. Festivalil on kandev roll Järvide suguvõsal, kes vähemal-rohkemal määral olnud pikka aega Pärnuga seotud. Festivali avakontserti dirigeeris Paavo Järvi, lõppkontserdil seisab orkestri ees Neeme Järvi.

Järvi suvefestival

Täna, 30. juulil

Pärnu kontserdimajas

Kammermuusika galakontsert.

Esinevad parimad Eesti muusikud üle maailma ja välismaa tippmuusikud, kokku üle 20 esineja.

Homme

Pärnu Eliisabeti kirikus

“Kümme dirigenti”.

Pärnu linnaorkester. Dirigeerivad meistrikursusel osalejad.

Ammende villas

“Õhtumuusika Järvidega”.

1. augustil

Pärnu kontserdimaja kammersaalis

“Prantsuse impressioonid”.

2. augustil

Pärnu konserdimajas

“Ivry Gitlis ja sõbrad”.

3. augustil

Pärnu Eliisabeti kirikus

“Ööklassika kirikus”.

4. augustil

Pärnu kontserdimajas

“Festivali lõppkontsert”.

Üle-eestiline noorte sümfooniaorkester.

Dirigent Neeme Järvi ja Järvi meistrikursuse parimad osalejad.

http://www.parnupostimees.ee/514394/paavo-jarvi-kui-te-naeksite-kui-labi-voib-olla-uks-dirigent-parast-proovi-voi-parast-kontserti-nii-labimarg-et-uhtki-kuiva-kohta-pole/

Comments

Popular Posts