Paavo Järvi asub juhtima Frankfurdi sümfooniaorkestrit


Foto: Peeter Langovits, Postimees

Ah, with all these lovely vowels this can only be an article from Paavo's homeland of Estonia -- about, we suspect, his new tenure as leader of the Frankfurt Radio Symphony Orchestra beginning next week! :-)

Paavo Järvi asub juhtima Frankfurdi sümfooniaorkestrit
BNS
Postimees, 06.10.2006

Maailmakuulus Eesti dirigent Paavo Järvi asub sel hooajal tööle Frankfurdi Raadio sümfooniaorkestri peadirigendina ning kavatseb rõhuda Põhjamaade heliloojate muusikale.

«Pärast paljusid aastaid olen ma lõpuks ühe orkestriga seotud ja hindan väga nende kunstilist taset ja võimeid,» ütles Järvi ise.

Plaanide kohaselt peaks Järvi dirigeerima Frankfurdi sümfooniaorkestrit sel hooajal vähemalt 30 korda ning korraldama orkestri külalisesinemisi. Orkester kavatseb Järvi juhatusel anda välja kaks plaati.

Järvi on öelnud, et soovib orkestri repertuaari kaasata ka vähem tuntud Põhja-Euroopa heliloojaid, nagu Carl Nielsen, Wilhelm Stenhammar ja Eduard Tubin.

Hooaja avateosena esitab Frankfurdi orkester Järvi juhatusel ja koos Eesti Rahvusmeeskooriga Soome helilooja Jean Sibeliuse viieosalise «Kullervo» sümfoonia. Kaasa teevad põhjamaised artistid - Rootsi metsosopran Charlotte Hellekant ja Soome bariton Jorma Hynninen.

Kontsert kõlab Frankfurdi vanas ooperimajas neljapäeval 12. oktoobril ja reedel, 13. oktoobril kell 20. Reedest kontserti kannab üle Hesseni raadio ning seda saab EBU vahendusel kuulata paljudes Euroopa riikides.

Veidi rohkem kui kuu aja pärast kõlab orkestri esituses ja Järvi juhatusel Eesti helilooja Erkki-Sven Tüüri uue teose maailma esiettekanne.

Frankfurdi Raadio sümfooniaorkester on üks Saksamaa suurimaid ja tuntumaid sümfooniaorkestreid.

Paavo Järvi jätkab ka Cincinnati sümfooniaorkestri ja Bremeni kammerfilharmoonia peadirigendina ning Eesti riikliku sümfooniaorkestri kunstilise nõustajana.

2004. aastal oli Eesti Rahvusmeeskoori ja Järvi ühine plaat «Cantatas» Grammy-auhinna nominent ning tänavu kevadel sai maineka Briti muusikaauhinna Järvi dirigeerimisel salvestatud plaat «Peer Gynt», millel osalesid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Rahvusmeeskoor ja tütarlastekoor Ellerhein.

Comments

Popular Posts