Eesti Kontserdi hooaja juhatab sisse Paavo Järvi




27.08.2009 18:48
Ruth Alaküla
uudised.err.ee

Eesti Kontserdi hooaja avab täna Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkester, mille peadirigent on alates 2006. aastast Paavo Järvi.

Järvi on tänaseks dirigendina saavutanud märkimisväärse reputatsiooni - peadirigendina juhatab ta kolme orkestrit: Cincinnati Sümfooniaorkestrit, Bremeni Deutche Kammerphilharmonie orkestrit ja Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkestrit, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Frankfurdi Raadio Sümfooniaorkester on Saksamaal üks innovaatilisemaid ja paindlikumaid kollektiive omalaadsete seas. Tallinna kontserdi kavas kõlavad Bartoki viiulikontsert nr 1 ja Rapsoodia nr 1 ning Bruckneri "Romantiline sümfoonia". Kontserdil soleerib hollandi päritolu viiuldaja Janine Jansen.

"Bruckner on minu jaoks kõige alahinnatum helilooja. Ta on minu jaoks samasugune gigant nagu Mahler või Beethoven. Selles on midagi erilist. Ja muidugi saksa orkestrid, nad tunnetavad Brucknerit väga isiklikult. Nad mängivad seda arusaamisega," rääkis Järvi.

Praegu on orkestril käsil kõikide Bruckneri sümfooniate plaadistamine.

Lisaks tööle paljude kuulsate orkestritega leiab Paavo Järvi aega osaleda kunstilise nõustajana Eesti Riikliku sümfooniaorkestri ettevõtmistes. Tema arvates on Neeme Järvi naasmine ERSO ette oluline sündmus.

Tänasest kontserdist teeb otseülekande Klassikaraadio algusega kell 19.

http://uudised.err.ee/index.php?06175379

Comments

Popular Posts