Paavo Järvi juhatab avakontserti peadirigendina Pariisis


Priit Kuusk
15.09.2010
uudised.err.ee

Täna dirigeerib Paavo Järvi oma esimest kontserti Orchestre de Paris' peadirigendina, kutsudes avakavas kaasa tegema ka Eesti Rahvusmeeskoori.

Paavo Järvi avab Orchestre de Paris' uue hooaja, orkester resideerib Pariisi ühes mainekamas kontserdipaigas Pleyeli saalis (Salle Pleyel). Tänast kava korratakse seal ka homme, mõlemad õhtud algavad kell 20.

Ettekandele tulevad prantsuse läinud sajandi klassiku Paul Dukas' (1865-1935) orkestrisüit balletimuusikast "La Péri" (1912) ning meie põhjanaabrite suurklassiku Jean Sibeliuse "Kullervo sümfoonia". Solistideks on tuntud soome lauljad sopran Soile Isokoski ning bassbariton Juha Uusitalo. Eesti Rahvusmeeskoori kõrval teeb kaasa ka Orchestre de Paris' koor. Meie koori on ette valmistanud Andrus Siimon.

Avakava pani paika peadirigent Paavo Järvi, tahtes sellega Sibeliuse kõrval näidata ka Eesti esindusmeeskoori. Nii on avakaval küljes koguni kaks Eesti märki.

Lehitsedes Salle Pleyeli 2010/2011 kavaraamatut, märkame, et Paavo Järvi on sel hooajal sagedaimini üles astuv muusik selles kuulsas saalis. Tänase päeva teeb eriliselt pidulikuks ka see, et Orchestre de Paris, Pariisi linnaorkester, on kõige kuulsam orkester, mille peadirigendiks iganes on Eesti dirigent saanud.

Paavo juhatab Orchestre de Paris' ees Salle Pleyelis ka järgmist kava 19. septembril: Paul Dukas' "La Péri" kõrval on helilooja populaarseim orkestriteos "Nõia õpilane" ning veel Georges Bizet' orkestrisüit "Laste mängud". 19. septembril annab orkester kaks kontserti ja need on mõeldud lastele ning kogu perele. Ettekantavaid palu tutvustab Richard McNicol.

23. septembril alustab Paavo Järvi esinemisi oma teise saksa orkestri, Frankfurti Raadio sümfooniaorkestriga, käib siis kahe kontserdiga Cincinnatis ning viib Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie kontserdireisile Saksamaale ja Austriasse.

http://uudised.err.ee/index.php?06214886

Comments

Popular Posts