Paavo Järvi viib Saksa orkestri „Valgete ööde“ festivalile Peterburis

Eesti Päevaleht
Priit Kuusik
12. juuli 2011

Dirigent Paavo Järvi on kutsutud koos tema käe all tegutseva Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie´ga Peterburi „Valgete ööde“ festivalile.

Eesti dirigendi ja Saksa orkestri kutsujaks on „Valgete ööde“ kunstiline juht, maailmanimega dirigent Valeri Gergiev. Kontserdid toimuvad Peterburi Filharmoonia suures saalis täna ja homme õhtul.

Paavo Järvi kavas on Robert Schumanni kõik neli sümfooniat, millega tähistatakse veel saksa helilooja-klassiku läinud aastal möödunud 200. sünniaastapäeva.

Nii nagu see on olnud Beethoveni sümfooniate puhul, on Paavo Järvi saanud kõrgelt tunnustatud ka Schumanni sümfooniate tõlgendajana. Mõlema helilooja loomingu tippteoseid on Paavo muusikamaailmale tutvustanud just Deutsche Kammerphilharmonie'ga, neid ette kandes mainekates saalides ja festivalidel ning ka plaadistades.

Täna tulevad ettekandele Schumanni Sümfoonia nr 4 ja Sümfoonia nr 1 („Kevad“), homme on kavas Sümfoonia nr 2 ja Sümfoonia nr 3 („Reini sümfoonia“). Meistri neli sümfooniat on loodud ajavahemikul 1841. aastast kuni 1851. aastani.

Paavo Järvit ja kõiki kolme dirigenti Järvit on Valeri Gergiev kutsunud „Valgete ööde“ festivalile juhatama ka varem, aga siis Peterburi oma orkestrite ette.

13. juuli kontsert on Paavole viimane sel hooajapoolel ja ta jääb Euroopa orkestritest eemale umbes kuuks ajaks. 28. juulil algab Pärnus tema kunstilisel juhtimisel uus, rahvusvaheline Järvide festival, kus ta juhatab avakontserti ning juhendab Neeme Järvi Suveakadeemia noori dirigente.
http://www.epl.ee/artikkel/600623

Comments

Popular Posts