Saturday, September 12, 2015

Sibelius-mitali on myönnetty Pariisin Orkesterin pääkapellimestari Paavo Järvelle

finlande.fr
9.9.2015
Paavo Järvi
Pariisin Orkesterin pääkapellimestari Paavo Järvi.Kuva: Jean Christophe Uhl
Sibelius-Seuran hallitus on myöntänyt Pariisin Orkesterin pääkapellimestarille, virolaiselle Paavo Järvelle arvostetun Sibelius -mitalin. Hän on ansiokkaasti tehnyt Jean Sibeliuksen musiikkia tunnetuksi eri puolilla maailmaa johtamissaan konserteissa ja nyt erityisesti Ranskassa. Hän tekee Pariisin Orkesterin kanssa levytyksen Sibeliuksen kaikista sinfonioista, mikä on etenkin Ranskassa musiikkihistoriallinen tapahtuma.
Paavo Järvi on levyttänyt Sibeliuksen musiikkia myös muiden orkestereiden kanssa ja voittanut Grammy Awardin Sibeliuksen kantaateilla Eestin Kansallisen Sinfoniaorkesterin ja kuorojen kanssa.
Mitalin luovuttaa Pariisissa Suomen suurlähettiläs Risto Piipponen syyskuun 9 päivänä pidettävässä Pariisin Orkesterin syyskauden avauskonsertissa, jossa orkesteri soittaa Paavo Järven johdolla Sibeliuksen 5. sinfonian.
Meneillään olevan Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlavuoden aikana mitali luovutetaan nyt toisen kerran kapellimestarille. Berliinin filharmonikkojen johtaja Sir Simon Rattle sai mitalin toukokuussa Berliinissä.

http://www.finlande.fr/public/default.aspx?contentid=333631&nodeid=32223&culture=fi-FI

No comments: