Paavo Järvi dirigeerib taas oma orkestreid Saksamaal

Priit Kuusk
12.06.2010
uudised.err.ee

Dirigent Paavo Järvi juhatab juunikuul oma saksa orkestreid nii Saksamaal kui ka Austrias. Pärast kontserte Orchestre de Paris’ga juuni alguspäevadel asus Paavo Järvi tegutsema Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie ees. Kolme varieeruva kavaga on kontserdid orkestri kodulinnas, Viinis ja Düsseldorfis.

7. ja 8. juunil mängis Deutsche Kammerphilharmonie Bremeni esindussaalis "Die Glocke" ning Viini Kontserdimajas. Ühes ja samas programmis oli Jean Sibeliuse Viiulikontserdi solistiks venelanna Viktoria Mullova, kava avanumbriks Ludwig van Beethoveni avamäng "Maja sisseõnnistamise puhul", kontserdi teises pooles Beethoveni Sümfoonia nr 5.

Eile tehti avalik kontserdiproov Bremenis õpilastele, täna mängitakse aga juba Düsseldorfi mainekas Tonhalles: Beethoveni nimetatud avamäng, Beethoveni Viiulikontserdi solistiks on nüüd Paavoga palju koos esinenud ja tunnustust võitnud noor hollandlanna Janine Jansen. Robert Schumanni mälestusaasta pühendusena kõlab tema "Rheini sümfoonia" (nr 3).

17. ja 18. juunil on Paavol kaks kontserti Frankfurti Raadio Sümfooniaorkestriga: Valsid Richard Straussi ooperist "Roosikavaler", Franz Schuberti ja R. Straussi laulud orkestriga, esinemas kuulsamaid saksa baritone Matthias Goerne (orkestri selle hooaja resideeriv solist), ja orkestrinumbrid Richard Wagneri ooperitetraloogiast "Nibelungide sõrmus".

Ilmselt ei jõua Paavo Edisoni plaadiauhinna pidulikule kätteandmisele 18. juunil Hollandis Scheveningenis, kuhu koos temaga peaks tulema ka viiuldaja Janine Jansen. Edisoni Fondi peaauhinnana on elutöö preemia väärinud märtsis oma 85. sünnipäeva tähistanud helilooja-dirigent Pierre Boulez.

27. juunil on TV programmis Arte võimalik näha Paavo Järvi juhatatud pühenduskontserti Robert Schumannile Deutsche Kammerphilharmonie’ga. Pärast menukat Beethoveni suurprojekti alustab Paavo orkestriga ka Schumanni sümfooniate plaadistamist.

http://uudised.err.ee/index.php?06206794

Comments

Popular Posts