CONCERT REVIEW

Paavo Järvi juhatab Saksamaal Beethoveni IX sümfooniat

December 17, 2008

Paavo Järvi dirigeerib Beethoveni Üheksanda sümfoonia ettekandeid jõulueelsel Saksamaal, orkestriks ta oma Deutsche Kammerphilharmonie Bremenist.

Ludwig van Beethoveni Üheksandat sümfooniat koos "Oodiga rõõmule" (Schilleri tekst) esitatakse Saksamaal traditsiooniliselt jõulu- ja aastavahetuseaegu. Seekord on seda au juhatada ka Eesti dirigendil Paavo Järvil Bremenis resideeriva kuulsa Deutsche Kammerphilharmonie kunstilise juhina aastast 2004.

Kontserdid toimuvad 17. – 20. detsembrini Bremeni esindussaalis "Die Glocke", Stuttgartis ja Berliinis. Täna õhtul on Bremenis kavas ka Beethoveni avamäng "Maja sisseõnnistamiseks" ning stseen ja aaria sopranile orkestriga "Ah Perfido!"

Kaasa teeb Deutscher Kammerchor, Bremeni orkestri sagedane koostööpartner. Nagu alati, on Paavol väga tuntud solistid –  sopran Christiane Oelze, metsosopran Petra Lang, tenor Donald Litaker ja kõige kuulsamana saksa bariton Matthias Goerne. Homme õhtul Stuttgarti Liederhalles laulab metsosopranipartiid Annely Peebo. 

Juhatanud novembri lõpul kolme kontserti USA tipporkestri Cleveland Orchestra ees, kõlas esindussaalis Severance Hallis kolmel õhtul ka Erkki-Sven Tüüri orkestripala "Aditus".

Jõulueelsed kontserdid Saksamaal jäävad Paavo Järvile selle aasta viimasteks. Uuel aastal on Paavo esimesena oma Cincinnati orkestri ees, kus samuti kavas Tüüri teos "Rada ja jäljed" esiettekandena USAs. Veebruaris toimub aga Deutsche Kammerphilharmonie kontserdireis USAs.

Priit Kuusk

http://uudised.err.ee/index.php?06148160

Comments

Popular Posts