Dirigent Paavo Järvi viib Pariisi orkestri Hispaaniasse

Priit Kuusk
uudised.err.ee
16.01.2011


Dirigent Paavo Järvi ning tema vastne orkester Orchestre de Paris alustavad täna oma esimest pikemat ühist kontserdireisi – seitsme päeva jooksul antakse kuus kontserti Hispaania mainekates saalides.

Prantsusmaa metropoli esindusorkestris mängib praegu 119 muusikut. Täna õhtul annab Orchestre de Paris Paavo Järvi juhatusel oma esimese kontserdi Valencia uues ultramoodsas Palau de la Música’s.

Ettekandele tulevad Hector Berliozi avamäng "Korsaar", Pjotr Tšaikovski Klaverikontsert nr 2 ning Jean Sibeliuse Sümfoonia nr 2. Klaverikontserdi solistiks on Denis Matsujev. Sama kava kõlab ka homme Barcelonas Palau de la Música Catalana’s ja ülehomme ühes pealinna Madridi esindussaalidest Auditorio Nacional de Música’s.

20. jaanuaril, kui mängitakse Zaragoza Auditorios, vahetuvad kavas nii kontserdi solist kui ka sümfoonia: Benjamin Britteni Viiulikontserti tuleb mängima Janine Jansen ning õhtu lõpetab Sergei Prokofjevi Sümfoonia nr 6.
Sama kava kordub järgmisel päeval Castelloni Kongresside Palee Auditorios.

Hispaania reisi viimane kontsert sünnib 22. jaanuaril Murcias sealses Kongresside keskuse Auditorios. Tol õhtul on oma Tšaikovskiga taas kohal Denis Matsujev ning kava lõpetamas Sibeliuse Teine sümfoonia.

Vaid kahe kontserdiga käis Paavo Orchestre de Paris’ga esmakordselt Pariisist väljas oktoobri keskel Dijonis ja Madridis ning veel ühe õhtuga novembri keskel Caenis, kus esineti Põhjamaade festivalil.

28. ja 29. jaanuaril dirigeerib Paavo Järvi juba USA-s, kus juhatab Cincinnati Sümfooniaorkestrit nende aastapäeva sarjas.

http://uudised.err.ee/index.php?06222603

Comments

Popular Posts