Skip to main content

Paavo Järvi ja Pariisi orkester avasid uue Pariisi filharmoonia kontserdimaja

delfi.ee
Madis Vaikmaa
14 jaanuar 2015

Paavo Järvi
Paavo Järvi
Foto: Martin Dremljuga

Pariisi orkester Paavo Järvi juhtimisel avas täna õhtul uue Pariisi filharmoonia kontserdimaja. Tähtsat sündmust austas oma kohalolekuga ka Prantsusmaa president François Hollande.

Avakontserdil esitati maailmakuulsate solistide abil prantsuse muusika paremikku. Järvi juhtimisel kanti muuhulgas ette Gabriel Fauré reekviem ning Maurice Raveli klaverikontsert G-duur ja osa balletist „Daphnis ja Chloë". Solistidena astuvad avakontserdil üles pianist Hélène Grimaud, viiuldaja Renaud Capuçon, sopran Sabine Devieilhe ja bariton Matthias Goerne.

Telekanal Artele antud intervjuus ütles Järvi, et ta oli esiti väga mures saali akustika pärast, kuid proovi käigus selgus, et akustika soe ning kaja on paigas. „Fortissimo kõlab mitte lihtsalt valjult, vaid rikkalikult," ütles Järvi.

Lisaks William Christie barokkorkestrile hakkab uues saalis resideerima Pariisi orkester, mille peadirigent Järvi praegu on.
Uue kontserdimaja rajamist on saatnud vaidlused nii selle arhitektuuri kui ka asukoha osas - uus maja ei asu Pariisi kesklinnas ning arhitekt Jean Nouvel'i käekiri on stiililt kõike muud, kui klassikaline. Pariisi filharmoonia 2400 istekohaga saali kujundamisel on võetud eeskujuks Berliini filharmoonia ja Los Angeleses asuv Walt Disney kontserdisaal.


http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/vaata-otse-paavo-jarvi-ja-pariisi-orkester-avasid-tana-uue-pariisi-filharmoonia-kontserdimaja?id=70565215

Comments

Popular Posts