Paavo Järvi kuulsa Viini orkestri ees


Photo: Peeter Langovits

Paavo Järvi kuulsa Viini orkestri ees
05.12.2006 00:01
Kristel Kossar, muusikaajakirjanik
Postimees, 05.12.2006

Paavo Järvi on esimene Eesti dirigent, kes juhatanud kuulsaid Viini Filharmooni­kuid.

Järvi debüüt legendaarse, 1841. aastal asutatud orkestri ees leidis aset 29. novembril Pariisis Théatre des Champs-Elysées. Kavas olid Mozarti avamäng ooperile «Võluflööt», Haydni 104. sümfoonia ja Schuberti 9. sümfoonia. Lisapalaks mängiti Sibeli­use «Valse triste».

Järvi sõnul oli tal orkestriga hea kontakt ja esineda tuli puupüsti täis saalile – nõudlikkuse poolest tuntud Pariisi publik võttis eestlase debüüdi hästi vastu. «Orkester on hästi tõsine ja hoiab dirigendil silma peal. Nad teavad oma väärtust,» lisas Järvi.

Sama kavaga astusid Viini Filharmoonikud Paavo Järvi juhatusel üles ka 30. novembril Kölni Filharmoonia suures saalis.

Cincinnati sümfooniaorkestri, Bremeni kammerfilharmoonia ja Frankfurdi Raadio sümfooniaorkestri peadirigendina tegutsev Järvi ütles, et tunneb end Saksamaal päris koduselt. «Frankfurdi Raadio sümfooniaorkester mängib väga hästi ja me hakkame teineteist leidma,» rääkis dirigent.

Paavo Järvi on ka Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kunstiline nõustaja. Eesti publik saab teda laval näha juba 20. detsembril, kui ERSO juubelikontserdil kõlab Järvi taktikepi all Brahmsi muusika.

Comments

Josefina Valera said…
Tere, ma olen proua Josefina Valera, eralaenu laenuandja, mis annab laenu elus võimalus. Sa pead kiiresti laenu kustutada oma võlad või vajad Kodukapitalilaenu parandada oma äri? Kas olete poolt tagasi lükatud pankade ja teiste finantsasutuste? Vajad konsolideerimise laen või hüpoteek? Vaata kaugemale, sest me oleme siin kõik oma rahalisi probleeme minevikus. Pakume raha inimestele, kes vajavad rahalist abi, mis on halb krediidi või vajavad raha, et maksta arveid, investeerida äri kiirusega 2%. Ma tahan kasutada seda keskmise teatada, et pakume usaldusväärne ja soodustatud abi ja oleme valmis pakkuma laenu. Nii meiega täna e-posti aadressil: (josefinavaleraloanfirm@gmail.com)

Popular Posts