Valitsus andis eriteenete eest kodakondsuse viiele inimesele

Valitsus andis eriteenete eest kodakondsuse viiele inimesele
21.12.2006

Valitsus otsustas eriteenete eest anda Eesti kodakondsuse viiele inimesele, nende seas dirigent Paavo Järvi abikaasale, viiuldaja Tatiana Järvile.
Eesti kodakondsuse pälvisid veel Sergei Sergejenkov, Anatoli Gruba, Vladimir Stepanjan ja Aleksei Aleksejev, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Viiuldaja Tatiana Järvi on õppinud Suurbritannias Yehudi Menuhin’i koolis Yehudi Menuhin’i ja Natalia Bojarski käe all. Järvi on võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu. Interpreedina on Tatiana Järvi aktiivne Eesti heliloomingu propageerija.

Sergei Sergejenkov on meretranspordi juhtimise spetsialist ning töötanud Eestit läbivate transiitveostega seotud ettevõtetes 19 aastat. Sergejenkov aktiivselt kaasa aidanud Eesti ekspordipotentsiaali tõstmisele ja majandussidemete arendamisele välisriikidega.

Anatoli Gruba oli üks esimesi laevaremondi kuraatoreid Eestis. Tänu tema tulemuslikule tööle usaldab üha rohkem Euroopa laevaomanikke oma merealuste remondi BLRT Grupi tehastesse.

Vladimir Stepanjan on aktiivselt tegelenud judoga. Eestis elamise ajal on ta võitnud kaks korda Eesti meistritiitli ja tulnud kolm korda Eesti karikavõitjaks. Eesti judokoondisega alustas ta tööd 1999. aastal, mil ta kutsuti koondise massööriks.

Aleksei Aleksejev töötab Ääsmäe põhikoolis filmiõpetuse õpetajana. Ta on loonud mitmeid dokumentaalfilme. 2003. aastal asutas ta mittetulundusühingu Etnomeedia, mille eesmärk on tutvustada soome-ugri rahvaste etnograafiat, folkloori, antropoloogiat ja teisi rahvuskultuuri valdkondi.

Käesoleval aastal laekus valitsusele kokku 13 ettepanekut Eesti kodakondsuse andmiseks eriliste teenete eest. Vastavalt kodakondsuse seadusele võib eriliste teenete eest anda Eesti kodakondsuse mitte rohkem kui kümnele isikule aastas.

Thomas Mell

Comments

Popular Posts