Paavo Järvi dirigeerib taas Saksamaal ja Prantsusmaal


(Postimees/Scanpix)

Priit Kuusk
uudised.err.ee
07.06.2009 00:55

Saksa üks tuntumaid kammerorkestreid, Bremenis asuv Deutsche Kammerphilharmonie annab oma kunstilise juhi Paavo Järvi dirigeerimisel kontserte Saksamaal ja Prantsusmaal.

Deutsche Kammerphilharmonie Bremen on üks kahest Paavo Järvi Saksa orkestrist Frankfurti raadio orkestri kõrval. "Eesti staardirigent" (nagu Bremenis nimetatud) Järvi on selle kunstiliseks juhiks valitud alates 2004. aastast.

Orkester on hästi nähtaval Saksamaa lausa pulbitsevas muusikaelus, andes kontserte Bremeni esindussaalis ’Die Glocke’, mängides regulaarselt ka mujal, sh rahvusvahelistel festivalidel, kuni USA ja Jaapanini. Orkester ja Paavo Järvi on olnud menukad oma plaatidega Beethoveni sümfooniatest.

Deutsche Kammerphilharmonie seekordne kontserdiseeria kestab 4. kuni 7. juunini. Esinetakse kahel õhtul Bremenis abonementsarjades, ühel (eile) Braunschweigi Linnahallis ning täna Prantsusmaal suurejoonelise Strasbourg’i Muusika- ja Kongresside Palee Erasmuse saalis.

Paavo Järvi koos orkestriga on 71. rahvusvahelise Strasbourg’i muusikafestivali külalisesinejad ning annavad seal piduliku avakontserdi.Sarja kõigil neljal õhtul kõlab sama kava Schumanni ja Mozarti loomingust nimetuse all "Aus der Welt und in der Liebe", kus ettekandel Robert Schumanni avamäng "Manfred" (Byroni aineil), Wolfgang Amadeus Mozarti kolm kontsertaariat ning Schumanni Sümfoonia nr 4.

Mozarti aariate solistiks on noor saksa sopran Annette Dasch, kes muuseas on laulnud Salzburgi festivali ooperiprogrammi avaetendusel kahel viimasel aastal järjest.

Paavo jätkab tööd Saksamaal, alustades nädala pärast proove Frankfurtis Erkki-Sven Tüüri uue, Seitsmenda sümfooniaga ("Pietas"), mille esimene ettekanne toimub 18. juunil.

Comments

Popular Posts