Hilary Hahn İş Sanat İzleyicisini Bir Kez Daha Büyüledi

Sondakika.com
Haber Yayın Tarihi
29/03/2014

Hilary Hahn İş Sanat İzleyicisini Bir Kez Daha Büyüledi,
Hilary Hahn, Şef Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde İş Sanat'ta muhteşem bir konser verdi.
İki Grammy Ödüllü keman virtüözü Hilary Hahn İş Sanat izleyicisini bir kez daha büyüledi
Geçtiğimiz sezon verdiği muhteşem resital ile İş Sanat'ın unutulmaz konserlerinden birine imza atan Hilary Hahn, bu kez şef Paavo Järvi yönetimindeki Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konserle izleyiciyi büyüledi.
2001 ve 2008 yıllarında Grammy'de "Orkestra Eşliğinde En İyi Solo Performans" ödüllerinin yanı sıra çok sayıda Diapason ödülünü kucaklamıştı. Tekniği, yorumu ve yeni müziğe bağlılığıyla zamanımızın en çok aranan müzisyenlerinden biri olarak nitelendirilen Hilary Hahn, konserde Brahms'ın Re majör Keman Konçertosu'nu seslendirdi. Müzikseverlerce dakikalarca ayakta alkışlanan sanatçı, Bach'ın iki No'lu Partitasından Sarabande ile bis yaptı.
Konserin ikinci yarısında, Avrupa'nın en seçkin orkestralarından biri olarak kabul edilen ve baroktan çağdaşa geniş repertuvarıyla dikkat çeken Frankfurt Radyo Senfoni Orkestrası, Bruckner'ın Re minör 3. Senfonisi'ni seslendirdi. Estonya asıllı şef Paavo Järvi yönetimindeki orkestra dinamik ve başarılı icrası ile izleyiciden büyük alkış aldı. İş Sanat izleyicisinin ısrarlı alkışlarına kayıtsız kalamayan orkestra, İstanbullu müzikseverlere Sibelius ile veda etti.
İş Sanat'ın büyük ilgi gören klasik müzik serisi, 1 ve 2 Nisan'da iki gece üst üste sahne alacak Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası konseriyle devam edecek. Şef Zoltan Kocsis yönetimindeki orkestranın ilk geceki konserinde, Letonyalı ödüllü kemancı Baiba Skride da solist olarak sahne alacak.
http://www.sondakika.com/haber/haber-hilary-hahn-is-sanat-izleyicisini-bir-kez-daha-5841897/

Comments

Popular Posts