Leigo Festival in Estonia!








August 6, 2008
Perepilt (Teet Malsroos
)
"Oleme täna nii hulgakesi koos esimest korda!"

Urmas Vahe

MUUSIKA VERES: Kolmeaastane August legode vastu suuremat huvi ei tunne, pigem ema Maarika flöödi vastu. Isa Olivieril pole selle vastu midagi. (Teet Malsroos)
Keegi ei tea, milliseid võlu- või ussisõnu Leigo talu peremees Tõnu Tamm märtsis ookeani taha saatis. Aga need mõjusid. Ja mingi seletamatu prääniku peale sai teoks see, mis polnud sündinud veel kunagi varem: peaaegu täies koosseisus sai nädalavahetusel Leigos kokku uskumatu klann Järvisid.
Nad tulid kui palverändurid Pühasse Linna. Igast maailma otsast ja eri mandritelt. Maestro ise saabus koos kaasaga juba kolmapäeval. Sai rahulikult aega maha võtta ja maatoitu süüa. Päev varem tuli sugupuu Soome-haru. Neid oli juba väga palju – enamasti nooremat peret. Neeme vennapojal Teedul ja Maril ju viis last. Kõik loomulikult muusikud. Kolm sõitjaid täis suurt Läti numbrimärkidega bussi sabas, veeres Riiast kohale Kristjan. Vähema autopargiga ei tulnud kuidagi välja, sisse pidi mahtuma ju terve Läti Rahvuslik Sümfooniaorkester ja segakoor Latvija. Koori tenor Valdis, kes pärast sõitu ukseorvas suitsu kiskus, rääkis, et see polnud lätlastele sugugi hüpe tundmatusse. "Järvid on Lätis arvatavasti sama kuulsad kui Raimonds Pauls Eestis. Usun, et pole ainsatki lätlast, kes Neeme Järvist midagi vähemalt kuulnud poleks. Nii Neeme kui ka Kristjan on meiega palju koos töötanud. Igas žanris. Koos oleme linti laulnud isegi ühe filmi muusika. Praegugi lõppes Kristjani käe all pikem harjutusperiood."

Comments

Popular Posts