More about Leigo Festival




August 4, 2008
Hulk järvi, paarkümmend Järvit ja tuli taevani
Urmas Vahe

AVALÖÖK: Leigo suvekontsertide sari tegi avalöögi Järvide perekonna mammutettevõtmisega. Pimeduse saabudes põles maa, taevas ja vesigi. (Teet Malsroos)
Laupäeval tegi Otepää külje all avalöögi Leigo suvekontsertide sari Järvide perekonna mammutettevõtmisega, mille avalöögi tegid maestro Neeme Järvi kolmanda põlvkonna muusikud kell 17. Suurmeister ise sai käed rüppe lasta ajal, mil kellaseierid hakkasid ketrama uue päeva esimesi minuteid.
Seega seitse tundi imelistest klassikutest kuni klassikalise muusika homse päevani, kus enam noote ei tunnistata, vaid muusika pannakse kirja umbmäärase joonena.
Lubatud oli valguse ja muusika imelist kooslust ja seda pakuti umbes 300 kuulajale täie raha eest, mis ei olnud sugugi mitte väga väike. Pimeduse saabudes põles maa, taevas ja vesigi. Väga lummav vaatepilt, mida tolleks ajaks saatsid õnneks juba sajandeid vastu pidanud helindid. Mõistagi tegi vaikse loomeõhtu omapäraseks, et vähemalt iga viieteistkümnes vaateplatsil nautleja või püünele pääsenu kandis perenime Järvi. Kui küsisin Kristjan Järvilt, palju Järvisid Leigol koos on, lõpes ta lakkamatu lai naeratus ja Euroopa-mõõdus superdirigent jäi mõttesse: "Ei teagi täpselt. Neid ei jõua ju üles lugeda. Aga umbes paari­kümne ümber kindlasti." Kellest lavale pääses neliteist. Ja ülejäänud jäid kinni hoidma lapsevankrist või emme-issi näpuotsast kindlasti.
http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=289806&q=leigo

http://www.sloleht.ee/index.aspx?id=289852&q=leigo

Comments

Popular Posts