Leigo Järvemuusikal esinevad kõik Järvid
August 1, 2008

Toimetaja: Merilin Kruuse
Artikli püsiviide http://www.epl.ee/artikkel/437197

Foto: Kristo Nurmis
Leigo järvemuusikafestivali avaüritusena leiab homme aset harukordne muusikute Järvide paraad, kus esineb enam kui tosin selle kuulsa suguvõsa interpreeti.
Kümme Järvit astub üles kell 17 algavas kaheosalises ulatuslikus kammerkavas, kolm dirigenti Järvit aga kell 20 algavas sümfoonilise muusika programmis, vahendasid
ERR uudised.
Kammermuusika kaks tundi Leigo väikesel järvel sisustavad tšellist Teet Järvi ja pianist Mari Järvi ning nende viis last: noorematest alustades Martin (viiul), Madis (vioola), Mihkel (klaver), Miina (viiul) ja Marius (tšello).
Samal kontserdil astuvad üles Mozarti flöödikvartetis Neeme Järvi tütar flötist Maarika Järvi, Vivaldi pikoloflöödikontserdi solistina Kristjan Järvi abikaasa Hayley Järvi ning Paavo Järvi viiuldajast abikaasa Tanja Järvi on koos Miina Järviga üks soliste Bachi kontserdis kahele viiulile.
Kõlab veel populaarseid kammerpalu Artur Lembalt ja Jean Sibeliuselt kuni Astor Piazzollani, aga ka ka Madis Järvi loodud Keelpillikvartett. Ühiselt moodustuvas orkestris mängitakse sisuka ja mitmekülgse programmi lõpetuseks Bachi Brandenburgi kontsert nr 4.
Sümfoonilises kaksiktunnis pool tundi hiljem esinevad suurel Leigo järvel Läti rahvuslik sümfooniaorkester ja segakoor Latvija, organist Aare-Paul Lattik, siin samuti Maarika Järvi, reekviemi solistidena Pille Lill ja Atlan Karp, dirigeerivad Neeme, Paavo ja Kristjan Järvi.
Kõlavad Saint-Saensi "Danse macabre", Griegi Süit nr 1 "Peer Gynti" muusikast, Urmas Sisaski Maarika Järvile pühendatud flöödikontsert "Leoniidid", Smetana "Vltava" ning suurõhtu lõputeosena Johannes Brahmsi "Saksa reekviem".

Comments

Popular Posts